Fotowandelzoektocht in de geschiedenis

Ter gelegenheid van het 40ste kermisjaar willen we met het bestuur van Wijkfeesten ‘De Marul’ eens terugkijken op boeiende momenten uit de geschiedenis van de Molenaarelst. Van de tijd van de vele cafés, seizoenarbeiders, de school, de kapel,… Kortom een terugblik van een gehucht die bijna volledig op zichzelf kon functioneren. Voor de meesten onder u zal het allemaal wel vertrouwd klinken, en we zijn ervan overtuigd dat toch heel wat nostalgie de kop zal opsteken. Voor de recente inwoners en jongeren worden beslist heel wat weetjes en nieuwtjes onthuld.

We willen graag alles aan jullie voorstellen in een ontspannend kader en bieden hiervoor een gratis brochure aan. (klik op de foto om de brochure te downloaden)

Met een wandeling doorheen De Marul kan je deelnemen aan een eenvoudige, zelfs kindvriendelijke, fotowandelzoektocht waar een 20-tal foto’s moeten worden herkend en een 20-tal vraagjes moeten worden opgelost. Tussenin de vragen lees je in het boekje een stuk geschiedenis van de plaatsen waar je voorbij wandelt, al dan niet aangevuld met foto’s uit de oude doos.

Een speciale dank aan de mensen die foto’s en info ter beschikking hebben gesteld. Volgend jaar kan je een bezoek brengen aan onze tentoonstelling waar je heel wat foto’s van de geschiedenis van De Marul kan bekijken.

Kleine datum update:
Je kan tot en met maandag 26 juli onze zoektocht doen. Je kiest zelf een dag uit wanneer het u best past. Het antwoordenblad moet ten laatste dinsdag 27 juli in de brievenbus gepost worden van Landuyt Filip, Beselarestraat 114 te Zonnebeke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s