Wegen van vroeger en nu

Op historische kaarten van uit de periode van 1750 ziet men dat er al plannen waren om een betere verbinding te maken tussen Menen, Geluwe, Beselare en Zonnebeke om vervolgens Ieper te bereiken.


Voorheen liep de hoofdweg van Zonnebeke naar Beselare via de huidige Berten Pilstraat, Plasstraat, Spilstraat, Oude Kortrijkstraat tot aan de Kruisstraat te Beselare. De Molenaarelst was verbonden met Broodseinde door een verharde weg die liep tot aan de Spilstraat. De straat noemde de Dosselstraat. Dit komt van d’Horsestraat wat betekent dat de straat breed genoeg was voor de doorgang van een paard (horse) met kar. De straat werd ook Waelstraat genoemd. In 1782 werd de straat in kassei gelegd en verlengd tot aan de Dadizelestraat in Beselare. Vanaf dan noemde de straat de Steenweg naar Beselare en later Beselaresesteenweg.

In 1974 werd de steenweg volledig heraangelegd. In de plaats kwam een tweevaksbaan in asfalt met langs weerszijden en fietspad. Met de fusie van de gemeenten in 1977 kwam een herbenaming van bepaalde straten. Vanaf dan noemde de straat de Beselarestraat.